Події

Кількість загиблих через повені в Європі сягнула 48, зниклих безвісти - десятки

Сильні повені за останні дні забрали життя 48 осіб у ФРН і Бельгії, повідомляють у четвер європейські ЗМІ.

Зокрема, внаслідок повеней у Німеччині загинули 42 людини.

У Бельгії, як повідомлялося, загинули шестеро людей. У цій країні річка Весдр вийшла з берегів і затопила місто Пепінстер у провінції Льєж. Кілька будинків були зруйновані.

"Я вражена катастрофою, яку довелося пережити людям у районах, постраждалих від повені. Мої думки - з сім'ями загиблих і зниклих безвісти. Хочу від щирого серця подякувати невтомним працівникам екстрених служб", - сказала канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Влада ФРН розпочала евакуацію населення двох районів Північного Рейну - Вестфалії у зв'язку з можливим проривом греблі Штайнбахтальсперре.

"Це запобіжний засіб, оскільки невідомо, чи витримає гребля", - йдеться в повідомленні пожежної служби міста Райнбаха. В евакуації також братимуть участь вантажівки бундесверу. В міському районі Райнбаха все ще немає електроенергії та недоступні мобільні мережі.

Прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія і кандидат у канцлери ФРН від партійного союзу ХДС/ХСС Армін Лашет закликав до більш рішучих заходів щодо захисту клімату: "Це означає, що ми маємо якомога швидше почати докладати більше зусиль на захист клімату - в Європі, в Німеччині та в всьому світі".

Раніше в четвер Лашет відвідав кілька міст у Північному Рейні-Вестфалії.

Унаслідок рясних і тривалих дощів західну Німеччину захлиснули повені. Найсильніше постраждали федеральні землі Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія. Місцева влада оголосила надзвичайний стан.

Негода також спіткала Нідерланди та Францію. Даних про загиблих із цих країн поки що не надходило.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ