Події

Начальника локомотивного депо "Укрзалізниці" в Києві підозрюють у зловживанні на 2,7 млн грн під час закупівлі запчастин

Деснянська окружна прокуратура м. Києва повідомила начальнику локомотивного депо "Київ-Пасажирський" про підозру у зловживанні службовим становищем, що заподіяло тяжкі наслідки державним інтересам.

"Згідно з матеріалами досудового розслідування, у 2019 році у локомотивному депо "Київ-Пасажирський" вирішувалося питання ремонту й технічного обслуговування тягового рухомого складу. Загальна вартість робіт оцінювалася у 15 млн грн. У цей самий час начальник депо, будучи обізнаним про загальну вартість зазначених робіт, а також про процедуру здійснення державних закупівель, діючи в інтересах одного з приватних підприємств, умисно роздробив предмет закупівлі та надалі уклав із підприємством низку угод на придбання запасних частин за значно завищеними цінами", - повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Унаслідок цих дій АТ "Укрзалізниця" завдано збитків на суму 2,7 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Підозрюваному інкримінується ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ