Події

Сибіга обговорив із представниками ПАРЄ реформи правосуддя та протидію корупції

Заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга обговорив зі співдоповідачами моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ)  Альфредом Хеєром (Швейцарія) і Біргіром Торарінссоном (Ісландія) реформи в Україні, зокрема, створення ефективної системи запобігання і боротьби з корупцією та реформування системи правосуддя, повідомила прес-служба президента.

"Для України Рада Європи та її Парламентська асамблея є важливими партнерами у просуванні високих стандартів демократії, прав людини та верховенства права. У зв’язку з цим Андрій Сибіга окремо підкреслив налаштованість української сторони на реалізацію широкого комплексу внутрішніх реформ, зокрема стосовно створення ефективної системи запобігання та боротьби з корупцією й реформування системи правосуддя", - йдеться в повідомленні.

Сибіга зазначив, що ці реформи є ключовим пріоритетом і важливою умовою для процвітання української держави, а також зміцнення її стійкості проти гібридних методів російської агресії.

Сторони також обговорили експертну допомогу, яку Рада Європи надає Україні. Було відзначено тісну взаємодію з Венеціанською комісією (ВК) у питаннях впровадження реформи конституційного судочинства та судової реформи за найкращими європейськими стандартами.

Представники ПАРЄ поділилися своїм баченням подальших кроків з реформування нашої держави відповідно до стандартів Ради Європи, а також відзначили досягнутий протягом останніх років прогрес у виконанні Україною своїх зобов’язань в межах членства в цій організації.

Заступник керівника ОП подякував за послідовну позицію ПАРЄ щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах. "Важливим результатом такої підтримки стало ухвалення під час червневої сесії ПАРЄ резолюції "Порушення прав людини, вчинені щодо кримських татар в Криму", - сказано в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили запланований на серпень 2021 року запуск Україною міжнародного координаційного механізму Кримської платформи, зокрема, просування її парламентського виміру.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ