Події

У Центрі передового досвіду НАТО з енергобезпеки підняли прапор України

Міністр енергетики України Герман Галущенко взяв участь у церемонії підняття українського прапора в Центрі передового досвіду НАТО з енергетичної безпеки у Вільнюсі в середу, повідомляє прес-служба відомства.

"Підняття прапора України в Центрі передового досвіду НАТО з енергетичної безпеки символізує розширення стратегічної співпраці України і НАТО", - сказав Галущенко.

Він зазначив, що завдяки членству в центрі Україна отримала доступ до передового світового досвіду країн-учасниць НАТО.

"Сподіваємося також зробити вагомий внесок у діяльність центру, адже за останні роки, зважаючи на складну геополітичну ситуацію, військову агресію на сході і втрату частини енергетичного потенціалу, Україна отримала неабиякий досвід, яким готова ділитися з партнерами... Упевнений, що в тісній співпраці з країнами-учасницями НАТО Україна здатна подолати сучасні виклики та успішно впровадити ключові реформи в енергетиці", - наголосив міністр.

Він зазначив, що основний пріоритет Міністерства енергетики України на найближчий час - від'єднання української енергосистеми від енергосистем Росії та Білорусі та подальша синхронізація з європейською мережею ENTSO-E.

"Вважаю, що "Північний потік-2" - це зброя проти України та загроза енергобезпеці і України, і всієї Європи. Газ має бути товаром, а не інструментом політичного тиску. Лише спільними зусиллями ми зможемо протистояти російській монополії", - зазначив Галущенко.

Він висловив упевненість у подальшому ефективному співробітництві України і держав-партнерів центру. "Приєднання України до Центру передового досвіду НАТО стане початком більш тісної співпраці на шляху до зміцнення енергетичної безпеки Східної Європи", - підсумував міністр енергетики.

З вітальними словами виступили також директор центру Ромуальдас Петкевічус, міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас і заступник міністра закордонних справ Литви Егідіюс Мейлунас, йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ