Події

Зеленський розраховує на допомогу США в завершенні війни на Донбасі в "нормандському" або будь-якому іншому форматі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розраховує на допомогу США в завершенні війни на сході України завдяки їх приєднанню до переговорів у "нормандському форматі" або участі в будь-якому іншому паралельному форматі.

"Я виступав за розширення "нормандського формату". Насправді це може бути інший, паралельний формат, щоб не "ламати" домовленості всередині "нормандського формату". Але мені здається, від кількості форматів якість не змінюється. Якщо Росія ... захоче нарешті завершити війну, то вона її завершить, незважаючи на кількість приєднаних держав і форматів. Але я справді хотів би, щоб міць США допомогла в завершенні цієї трагедії в центрі Європи в ХХІ столітті", - заявив Зеленський на спільному з президентом Литви Гітанасом Науседою брифінгу в середу у Вільнюсі.

Президент України вважає, що в "нормандському" процесі відбувається "процес гальмування", тому "виступає за приєднання до нього потужних геополітичних гравців, які могли би вплинути на Російську Федерацію, а отже - і на завершення війни на Донбасі".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ