Події

Кулеба закликав РФ звільнити журналіста Єсипенка

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світову спільноту приєднатися до України у вимозі від Росії звільнити українського журналіста, кореспондента "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка, незаконно затриманого в тимчасово окупованому Криму.

"Україна рішуче засуджує незаконне затримання та катування Росією журналіста "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" Владислава Єсипенка в тимчасово окупованому Криму. Атаки Росії на свободу медіа та права людини мають бути припинені. Оскільки сьогодні розпочинається "суд", приєднуйтесь до нас у вимозі від Москви звільнити Єсипенка", - написав Кулеба на своїй сторінці у Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, громадянина України, позаштатного кореспондента "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка затримали 10 березня в тимчасово окупованому Сімферополі. Його обвинувачують у незаконному виготовленні, переробці або ремонті вогнепальної зброї (ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ) та незаконному виготовленні боєприпасів. 6 липня районний суд у Сімферополі почав розглядати справу Єсипенка по суті.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ