Події

Президент Таджикистану доручив мобілізувати 20 тис. резервістів для зміцнення кордону з Афганістаном

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон доручив міністру оборони республіки мобілізувати 20 тисяч військовослужбовців резерву для подальшого зміцнення кордону між Таджикистаном і Афганістаном, повідомила прес-служба глави держави.

У понеділок президент Таджикистану провів засідання Ради безпеки за участю постійних членів Ради безпеки, керівників силових структур та правоохоронних органів.

На засіданні було розглянуто питання гарантування безпеки в прикордонних районах та вжиття заходів щодо посилення охорони державного кордону у зв'язку із загостренням ситуації на кордоні Таджикистану та Афганістану. Були заслухані доповіді про ситуацію на держкордоні командувача Прикордонних військ Раджабалі Рахмоналі і міністра внутрішніх справ Республіки Таджикистан Рамазона Рахимзода.

"Беручи до уваги загострення політичної ситуації в регіонах на кордоні Афганістану і Таджикистану, глава держави доручив членам Ради безпеки республіки, керівникам силових структур, правоохоронних органів вжити конкретних заходів щодо гарантування безпеки держави і нації на кордоні Таджикистану та Афганістану", - йдеться в повідомленні.

У результаті бойових дій на півночі Афганістану в ніч на 5 липня під натиском бойовиків руху "Талібан" на територію Таджикистану відступили понад тисячу афганських військових. У неділю ввечері на територію Таджикистану під натиском бойовиків відступили 94 афганських військових, а в суботу - понад 300 афганських військових.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ