Події

На Київщині викрили схему незаконної приватизації земель лісового фонду

Співробітники Державного бюро розслідувань виявили та заблокували протиправну схему виведення з державної власності земель лісового фонду на території Вишгородського району Київської області, організатори якої планували вкрасти у держави 50 гектарів лісу та продати третім особам.

Як повідомляє прес-служба ДБР у понеділок, орієнтовна вартість зазначених земель становила понад 100 млн грн.

"До угоди за хабарі вони залучили посадових осіб Держгеокадастру в Київській області, Вишгородської РДА та Вищедубечанського лісгоспу", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що під час санкціонованих обшуків слідчі ДБР вилучили документи, що підтверджують протиправний характер діяльності фігурантів, наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру з подальшим обранням запобіжного заходу.

Зазначається, що дії фігурантів кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Санкції статей передбачають позбавлення волі на термін до 12 років із конфіскацією майна.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ