Події

У Вінницькій області викрили угруповання, що продавало зброю

Служба безпеки України знешкодила у Вінницькій області організовану групу, яка спеціалізувалася на продажу вогнепальної зброї та боєприпасів.

Як повідомляє прес-центр СБУ в понеділок, клієнтами зловмисників були представники кримінальних кіл регіону.

"Встановлено, що до складу групи входило кілька місцевих жителів. Зловмисники влаштували підпільну майстерню з переробки нелетальної зброї в бойовий стан. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв'язки, зокрема в кримінальному середовищі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що діяльність зловмисників мала системний характер. При цьому співробітники СБУ задокументували незаконний продаж зловмисниками чотирьох одиниць нарізної зброї та набоїв до неї.

"Наразі організатору угруповання повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу", - повідомляють у спецслужбі.

Там додають, що тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ