Події

Навчання "Сі Бриз – 2021" демонструють, що Україна не залишається наодинці з російською агресією - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що наймасштабніші за всю історію навчання "Сі Бриз" в Чорному морі цьогоріч є сигналом того, що Україна не залишається наодинці з російською агресією.

Під час робочої поїздки в Одеську область президент відвідав есмінець "Росс" Військово-Морських сил (ВМС) США, який бере участь у міжнародних військово-морських навчаннях "Сі Бриз – 2021", і поспілкувався з Командувачем 6-го флоту ВМС США віце-адміралом Юджином Блеком.

Зеленський назвав символічним те, що День ВМС України і День незалежності США відзначаються в один день, і привітав американський народ з цим святом.

"Я вважаю, що ці дві події пов'язані між собою. Адже сьогодні Україна відстоює свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність на Сході. І ми віримо, що завдяки підтримці наших партнерів, Сполучених Штатів Америки, і на суші, і на воді, і в повітрі зможемо більш впевнено і успішно захищати нашу незалежність", - зазначив глава держави.

Зі свого боку Блек сказав, що для американських військових - велика честь вітати на борту есмінця президента країни, яка бореться за свою незалежність. Він зазначив, що під час навчань "Сі Бриз – 2021" відпрацьовується багато елементів для досягнення сумісності, що дуже важливо для взаємодії українських і американських військових на суші, на морі і в повітрі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ