Події

У Португалії зареєстрували рекордну з лютого кількість нових заражень COVID-19

У Португалії за останню добу зареєстрували 2605 випадків зараження COVID-19, це найбільша кількість виявлених захворювань з лютого, повідомила в суботу мережу RTP.

Більше половини нових випадків виявили в столичному регіоні - Лісабоні та прилеглих містах, понад 500 випадків - у північній частині країни, зараження є ще в Алгарві, на Азорських островах і на Мадейрі.

Чотири людини померли за останню добу.

Всього з початку пандемії в країні виявили понад 887 тис. заражених, померли понад 17 тис. людей.

В країні не виключають, що у найближчі два тижні кількість заражених буде рости через різке поширення індійської мутації COVID-19, що отримала назву "дельта". Наразі саме цей штам виявляють у 70% нових випадків зараження.

Нині на вихідних жителям заборонено залишати і в'їжджати в Лісабон і в 18 муніципалітетів, які входять до столичної зони. Ці обмеження діють кілька вихідних поспіль, з вечора п'ятниці і до 6:00 понеділка.

У Лісабоні ресторани, кафе і кондитерські у вихідні працюють до 15:30 за місцевим часом, у будні дні - до 22:30. Усередині їх приміщень можуть перебувати тільки групи не більше чотирьох людей, а на верандах групи до шести осіб. Ті люди, які можуть працювати віддалено, знову повернулися до такого режиму.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ