Події

У Португалії на тлі зростання захворюваності штамом "дельта" COVID-19 прискорюють вакцинацію в Лісабоні

Влада Португалії, в якій спостерігається поширення більш заразного штаму "дельта" COVID-19, намагається прискорити хід вакцинації в столиці країни Лісабоні, передає агентство Associated Press (AP).

За даними AP, за останні дні кількість виявлених у Португалії за добу випадків COVID-19 досягла показників лютого - при зростанні в 30%. За 14 днів захворюваність зросла на 100 тис. населення в середньому до 162 випадків - максимальний рівень з початку березня.

Тим часом, цей показник у Лісабоні склав 438. Міська влада подовжила час роботи центрів вакцинації, дозволила людям старше 50 років приходити туди без запису. За минулий тиждень кількість щеплень, зроблених за сім днів, подвоїлася порівняно з попереднім звітним періодом і перевищила 46 тис. Нова мета - 65 тис. щеплень на тиждень, зазначає AP.

Тим часом, в регіоні Алгарве на півдні країни, відомому серед туристів, як мінімум на 12 днів призупинили заняття у школярів до 16 років задля стримання поширення COVID-19. За 14 днів рівень захворюваності склав 583 на 100 тис. населення. AP нагадує, що в червні Алгарве відвідали тисячі британських туристів: між тим, у Великій Британії спостерігається швидке поширення COVID-19 типу "дельта".

У понеділок португальська влада також оголосила, що британці, які прибувають до Португалії, але не пройшли вакцинацію, зобов'язані на два тижні піти на карантин. Такі самі правила застосовуються для мандрівників з Бразилії, Індії та ПАР. Інші прибулі зобов'язані надати або цифровий COVID-сертифікат ЄС, або негативний ПЛР-тест на коронавірус.

AP нагадує, що в січні за кількістю заражень COVID-19, що фіксуються на тиждень, Португалія була найбільш постраждалою від пандемії країною світу. Однак тривалий локдаун зміг стримати поширення хвороби. З початку пандемії в країні діагностували близько 870 тис. випадків коронавірусу, приблизно 17 тис. заражених померли.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ