Події

В Одесі судитимуть підприємців, які привласнили понад 11 млн грн на будівництві військових казарм

Територіальне управління Держбюро розслідувань (ДБР) Краматорська завершило досудове розслідування і направило до суду обвинувальний акт щодо підприємців, які заволоділи бюджетними коштами під час будівництва казарм для військовослужбовців у Маріуполі.

"Встановлено, що підприємець з Одеси вирішив привласнити бюджетні гроші і привернув до злочинної схемі свою дружину і знайомого, які були директорами пов'язаних з будівництвом підприємств", - повідомила прес-служба ДБР.

Починаючи з 2018 року, вони укладали договори з будівництва казарм зі Східним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням Міністерства оборони України і видавали до оплати замовнику акти приймання виконаних будівельних робіт та довідки про їх вартість, в які були внесені недостовірні відомості.

"Слідством встановлено близько 20 фактів завищення обсягів виконаних будівельних робіт у звітності та бухгалтерських документах, а також вартості використаних матеріалів", - наголошується в повідомленні.

За даними попереднього розслідування, за період з вересня 2018 року до червня 2019 особи протиправно заволоділи 11,4 млн грн державних коштів, які вони отримали як оплату за нібито виконані будівельні роботи та використані матеріали.

Зазначені особи обвинувачуються в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому організованою групою в особливо великих розмірах, а також у видачі посадовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч.5 ст.191, ч.3 ст.28 і ч.2 ст.366 КК України).

Людина, який створила і очолила цю злочинну групу, також обвинувачується в створенні організованої групи, організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, організації службової підробки, здійсненими організованою групою в особливо великих розмірах (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК України).

У разі доведення провини обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

"Начальник Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України, яке виступило замовником будівництва казарм, не забезпечив перевірки виконаних робіт і їх вартості, і підписав підроблені документи", - наголошується в повідомленні.

Йому повідомлено про підозру 21 травня 2021 у недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки, скоєному в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч.3 ст.425 КК України). Слідство триває, очікуються результати військової експертизи.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Об'єднаних сил, оперативний супровід - Національна поліція України.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ