Події

США і Німеччина обговорюють варіанти компенсації Україні можливих втрат від запуску "Північного потоку 2"

США і Німеччина планують домовитися про зобов'язання зі зміцнення енергетичної інфраструктури України і компенсації транзитних зборів, які можуть бути нею втрачені в результаті запуску газопроводу "Північний потік 2", повідомило агентство Bloomberg.

Зазначається, що при цьому сторони також вивчають способи посилення "стримування російської агресії за допомогою загрози санкцій".

США і Німеччина хочуть укласти угоду, покликану ослабити геополітичні вигоди Москви після завершення будівництва газопроводу, до серпня, тобто, до планованого візиту до Вашингтона канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Агентство нагадало, що в середу в Берліні держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що обидві сторони говорили про способи "гарантій того, що Росія не зможе використовувати енергетику як інструмент примусу, спрямованого проти України або кого-небудь ще".

"Ми сповнені рішучості подивитися, чи зможемо ми отримати щось позитивне зі складної ситуації, яку ми успадкували", - сказав Блінкен, додавши, що США хочуть "зробити все можливе, щоб переконатися, що в кінцевому підсумку енергетичну безпеку Європи буде не підірвано, а фактично укріплено". Те ж саме, за його словами, стосується і України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ