Події

США підтримують суверенітет і морську безпеку України - Квін на будівництві військового містечка в Бердянську

Суверенітет України над її територіальними морями і доступ до її портів в Азовському морі мають вирішальне значення для економіки країни і її національної безпеки, заявила тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін.

Як повідомило посольство США в Україні, про це Квін сказала, виступаючи на будівництві військового містечка для дивізіону катерів і відділення спеціальних дій Морської охорони Держприкордонслужби України за Програмою експортного контролю та безпеки кордонів посольства США (EXBS) у Бердянську в п'ятницю.

Тимчасова повірена у справах США нагадала, що нещодавно Росія оголосила надзвичайно велику зону закритою для військових і інших офіційних кораблів у більшій частині Чорного моря через військові навчання. "І це, в поєднанні з іншими діями Росії в Керченській протоці, фактично перекриває доступ до Азовського моря для багатьох кораблів", - наголосила вона.

"Тому, будемо абсолютно відвертими, характеризуючи ці дії: обмежуючи морську діяльність в українських водах, Росія знову намагається підірвати суверенітет і територіальну цілісність України, цього разу на морі. І відповідь Сполучених Штатів на це був незмінною: ми твердо стоїмо на боці України, в підтримці її територіальної цілісності і суверенітету", - заявила Квін.

Вона зазначила, що безперешкодний доступ до Керченської протоки, а також свобода судноплавства уздовж усього Чорного моря мають важливе значення для вільної і відкритої морської діяльності держав Чорноморського регіону, всіх європейських держав і США.

За словами дипломата, дії Росії спонукали США направити засоби на посилення загону Морської охорони Держприкордонслужби, щоб допомогти Україні забезпечувати безпечне і вільне судноплавство і захистити український суверенітет у територіальних водах.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ