Події

У Лісабоні вводять обмеження через стрімке поширення штаму COVID-19 "дельта"

Через два місяці після початку ослаблення обмежень у Португалії владі доводиться знову посилювати заходи безпеки в Лісабоні через стрімке поширення штаму COVID-19 "дельта" в столиці і на тлі зростання заражень у країні, повідомляють португальські ЗМІ.

Так, за останню добу в країні виявили 1556 випадків зараження COVID-19, серед яких близько 1 тис. - у Лісабоні. Це найвищий показник кількості заражень за добу з 20 лютого 2021 року.

У зв'язку з цим влада ухвалила рішення обмежити у вихідні час роботи кафе і ресторанів до 15:30 і знову ввести ліміти на кількість їх відвідувачів. Крім того, в'їжджати і виїжджати за межі Лісабонського регіону, до якого крім самої столиці входять Амадора, Алмада, Баррейру і Сетубал, у вихідні заборонено.

При цьому, ситуація з місцями в лікарнях у Португалії поки "керована", однак викликає побоювання у влади. За останній тиждень кількість госпіталізацій зросла на 30%, а кількість пацієнтів у палатах інтенсивної терапії - на 26%. Влада країни очікує, що ситуація буде погіршуватися.

Прем'єр-міністр країни Антоніу Кошта заявив, що проблема не лише в Португалії. Він посилається на експертів, які прогнозують, що штам "дельта", що з'явився в результаті мутації вірусу в Індії, до кінця серпня становитиме 90% усіх нових заражень.

З початку пандемії коронавірусу в країні зареєстрували близько 869 тис. випадків зараження коронавірусом, померли серед заражених близько 17 тис. людей.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ