Події

Одеський кінофестиваль визнали засновники голлівудського "Золотого глобуса"

Одеський міжнародний кінофестиваль здобув відзнаку від Голлівудської асоціації іноземної преси (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), повідомляє прес-служба кінофестивалю.

Почесний знак із рук члена HFPA Габріеля Лермана прийняла президент ОМКФ Вікторія Тігіпко. HFPA - одне з найавторитетніших у світі міжнародне співтовариство журналістів, які вже майже 70 років у Лос-Анджелесі вручають престижну премію у сфері кіно й телебачення - "Золотий глобус".

Голлівудську асоціацію закордонної преси заснували на початку 1940-х рр. у Лос-Анджелесі журналісти з різних країн, які висвітлюють індустрію розваг США й усього світу. На сьогодні до HFPA входять 93 представники ЗМІ з 53 країн, чия загальна читацька аудиторія налічує щонайменше 250 млн людей. HFPA найбільш відома заснуванням премії "Золотий глобус", яку вручають за досягнення у сфері кіно й телебачення з 1944 року.

Крім цього, HFPA також щорічно виділяє близько $1 млн на стипендії та гранти для молодих кінематографістів з усього світу. Достойних претендентів на ці нагороди члени HFPA шукають на кінофестивалях у всьому світі. Цього року до списку кінофорумів, щорічно відвідуваних представниками HFPA, потрапив Одеський міжнародний кінофестиваль.

Член HFPA Г.Лерман (Іспанія) відвідав ІІ Одеський міжнародний кінофестиваль.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ