Події

На Вінниччині керівництво підприємства щомісяця незаконно "закопувало" на відкритій місцевості 500 тонн токсинів - СБУ

Служба безпеки України викрила керівництво одного з Вінницьких підприємств на незаконному похованні небезпечних промислових відходів, щомісяця ділки несанкціоновано "закопували" майже 500 тонн токсинів на відкритій місцевості.

Як повідомляє прес-центр СБУ, за попередніми даними слідства, представники українського підприємства уклали договір з однією з російських компаній з очищення технічного гліцерину та вивезення готової продукції до РФ.

"Передбачалося, що шкідливі речовини, які утворюються в процесі технологічної обробки сировини, мають утилізуватися. Втім ділки, для отримання надприбутків, таємно, без відповідних дозвільних документів вивозили їх на орендовану у держави ділянку за межами облцентру. Причому діяли вони протягом декількох років, постійно нарощуючи обсяги створення небезпечних відходів, що могло спричинити екологічну катастрофу", - йдеться в повідомленні.

За результатами ініційованих СБУ лабораторних досліджень, у пробах із місць поховання небезпечних відходів виявлено хімічні елементи, що забруднюють підземні води і ґрунт.

Крім того, фахівці Державної екологічної інспекції України зафіксували обсяги забруднення територій, а також інші грубі порушення чинного законодавства, про що складено відповідний акт.

Вирішують питання про призупинення в судовому порядку діяльності підприємства.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ст.441 (екоцид) Кримінального кодексу України, здійснюють слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до правопорушення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ