Події

Японія з наступного місяця може розпочати видавати COVID-паспорти

Японія має намір почати видачу паспортів про вакцинацію приблизно з середини і до кінця липня, повідомляють японські ЗМІ.

"Щоб підготуватися до якнайшвидшої видачі, ми спочатку видамо сертифікати про вакцинацію на паперовому носії, але також розглянемо можливість їх видачі у цифровому форматі", - заявив генеральний секретар Кабінету міністрів Кацунобу Като на прес-конференції у четвер.

"Видача паспортів про вакцинацію розпочнеться у період з середини до кінця липня", - пишуть місцеві ЗМІ.

Раніше урядові джерела повідомили, що влада Японії проситиме інші країни звільнити мандрівників, що мають документи про вакцинацію, від карантину або скоротити період карантину.

Сертифікат складатиметься з імені власника, дати народження, номера паспорта, дати вакцинації і виробника вакцини японською і англійською мовами. Видаватися паспорти вакцинації будуть безкоштовно.

Вакцинацію в Японії розпочато в лютому з медпрацівників, у квітні стали вакцинувати осіб віком 65 років і старше. У деяких муніципалітетах нещодавно стали прищеплювати людей віком до 65 років, також деякі компанії вакцинують своїх співробітників.

Втім, незважаючи на збільшення темпів вакцинації, частка населення Японії, що отримала щеплення, як і раніше залишається набагато нижчою, ніж у інших розвинених країнах.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ