Події

Ізраїль завдав авіаудару по об'єкту руху ХАМАС у секторі Гази

Радіо руху ХАМАС повідомило, що літаки ВПС Ізраїлю в середу атакували тренувальний табір руху в секторі Гази.

Ізраїльська армія в Twitter підтвердила несення удару, зазначивши, що об'єктами стали "табори і місця зустрічей бойовиків", на яких "велася терористична діяльність".

"Армія оборони Ізраїлю готова до всіх можливих сценаріїв, включно з відновленням бойових дій, перед обличчям тривалих терористичних операцій з сектора Гази", - йдеться в повідомленні.

Армія також підтвердила, що її дії стали відповіддю на пуски з території сектора начинених вибухівкою повітряних куль. Було зафіксовано близько 20 вибухів на необжитій території.

ХАМАС раніше виступив з погрозами вжити заходів у відповідь на марш ізраїльських націоналістів у вівторок у Східному Єрусалимі.

Новий прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет попередив, що уряд не має наміру терпіти пуски запальних повітряних куль і має вжити відповідних заходів, рівносильні реакції на ракетні пуски ХАМАС.

Нинішній авіаудар Ізраїлю по сектору Гази став першим після набуття чинності режиму припинення вогню 21 травня після 11-денних бойових дій.

З 10 до 21 травня з сектора Гази по ізраїльській території було випущено понад 4 тис. ракет. У результаті відповідних дій Ізраїлю загинуло більш ніж 250 палестинців, зокрема, жінки і діти, 2 тис. отримали поранення.

В Ізраїлі жертвами ракетного обстрілу стали 12 осіб, близько 50 були поранені.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ