Події

Саміт НАТО обговорить Україну та Білорусь - Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що саміт НАТО в понеділок обговорить українське питання, ситуацію в Білорусі та "російську кіберзагрозу".

"Ми говоритимемо про ситуацію в Україні та про співпрацю НАТО з Грузією і Україною, говоритимемо про загрози, такі, як у Білорусі, де права людини зневажаються ", - заявила Меркель журналістам у Брюсселі перед початком саміту.

На саміті в понеділок уперше буде присутній Джо Байден як президент США. У Білому домі раніше зазначили, що президент США "підтвердить прихильність альянсу з боку США трансатлантичній безпеці та колективній обороні".

Генсек альянсу Єнс Столтенберг, анонсуючи зустріч лідерів, зазначав, що на саміті буде "змістовний порядок денний", націлений на зміцнення трансатлантичної співпраці та обговорення "сьогоднішніх і завтрашніх викликів".

Серед тем, які планується обговорити, - "агресивні дії Росії", терористичні загрози, хакерські атаки, а також "посилення Китаю". На порядку денному також ситуація в Україні, Афганістані та Білорусі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ