Події

Президенти Литви та Польщі візьмуть участь в урочистостях до 30-річчя незалежності України та в саміті "Кримської платформи"

Президенти Литви та Польщі візьмуть участь в урочистостях з нагоди 30-річчя незалежності України та саміті "Кримської платформи", заявляє перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Я дуже хотів би подякувати польській і литовській сторонам за офіційні повідомлення взяти участь і бути представленими на найвищому президентському рівні 23-24 серпня 2021 року - і на саміті "Кримська платформа", і в заходах святкування з нагоди 30-ї річниці незалежності України", - повідомив Стефанчук на зустрічі з віце-маршалом сейму Польщі Малгожатою Госевською і віце-спікером сейму Литви Паулюсом Саударгасом у четвер у Києві.

Він наголосив, що очікує активної участі литовських і польських колег-депутатів у діяльності "Кримської платформи".

"Ми також запропонували провести саміт глав держав "Люблінського трикутника" у рамках заходів 23-24 серпня в Києві", - розповів Стефанчук.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ України, Польщі та Литви підписали декларацію про створення нового політичного формату "Люблінський трикутник" 28 липня 2020 року в Любліні (Польща).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ