Події

Італія цінує європейські прагнення України - глава МЗС

Італія цінує європейські прагнення України й позитивно оцінює реформи України в напрямі співпраці з ЄС, заявив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

"Я хочу також наголосити, що ми насправді цінуємо європейські прагнення України", - сказав він на брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві в четвер.

Він зазначив, що зміцнення відносин між Брюсселем і Києвом є насправді дуже важливим для обох сторін.

"І тому ми пишаємося тим, що підтримали підписання Угоди про асоціацію і вільну торгівлю між ЄС і Україною, яка набула чинності 1 вересня 2017 року, а також надання ліберального візового режиму, маю на увазі шенгенські візи. Ми задоволені тими результатами, які забезпечили ці угоди й домовленості", - додав міністр.

Ді Майо зазначив, що Італія також дуже позитивно ставиться і належним чином оцінює реформи, які провадить Україна в тому, що стосується співпраці з ЄС, і залишається на боці Києва, щоб допомогти йому здійснити повністю ці реформи, щоб повністю могла діяти Угода про асоціацію і вільну торгівлю з ЄС, тому що це відповідає інтересам українського народу й економіки країни.

"Крім того, ми підтримуємо і цінуємо партнерство, якого Україна досягла в тому, що стосується НАТО, в плані всіх інструментів і механізмів, які існують. Тому що це та рушійна сила, яка має збільшити внутрішню міць і обороноспроможність вашої країни", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ