Події

Контррозвідка СБУ викрила міжнародну злочинну групу, яка переправляла мігрантів, зброю та підакцизні товари

Контррозвідники Служби безпеки України в Одеській області викрили та припинили канал незаконного переправлення мігрантів, зброї і підакцизних товарів, повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

"Оперативники спецслужби встановили, що до складу злочинної групи входили громадяни України та Республіки Молдова, які здійснювали переправлення нелегалів, зброї і підакцизних товарів через Кучурганський лиман. За попередніми даними слідства, до організації незаконного каналу, можливо, причетні окремі посадові особи Міністерства державної безпеки так званої Придністровської Молдавської Республіки", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що співробітники СБУ затримали двох зловмисників, громадян України та Молдови, на "гарячому" під час спроби переправлення в Україну партії підакцизних товарів та вибухових пристроїв.

"Зокрема, виявлено та вилучено: понад 5 тисяч пачок сигарет; 5 гранат РГД із запалом, ручну кумулятивну гранату РКГ-3 і гранату Ф-1 із запалом; 10 боєприпасів до АГС-17; майже 1 200 патронів калібру 5,45", - повідомляють у спецслужбі.

Там уточнюють, що напередодні контррозвідники СБУ задокументували незаконне переправлення цим самим каналом групи нелегалів через державний кордон України.

"Слідчі органів безпеки розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 201 і ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, їх дії кваліфіковано як вчинені у складі організованої групи", - наголошують у СБУ.

У спецслужбі додають, що слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності й причетних до неї осіб наразі тривають.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ