Події

З початку року від отруєння грибами постраждали 35 українців, померли троє

За перші п'ять місяців 2021 року в Україні зареєстрували 19 випадків отруєння дикорослими грибами, внаслідок яких постраждали 35 осіб, із них 12 дітей.

Як повідомляє Центр громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я, внаслідок отруєнь померли один дорослий і дві дитини.

"Найбільше постраждалих від отруєння дикорослими грибами - 9 осіб, зокрема 3 дітей - зареєстрували в Одеській області. У Вінницькій області зареєстрували 4 випадки, постраждали 4 людини, зокрема 1 дитина. У Дніпропетровській області зареєстрували 3 випадки, постраждали 3 людини. У Запорізькій області - 2 випадки, постраждали 2 людини, з них 1 дитина, в Чернівецькій області - 2 випадки, постраждали 5 осіб", - ідеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що ще по одному випадку отруєння грибами зареєстрували в Херсонській (постраждали 2 людини, з них 1 дитина), Хмельницькій (3 людини, з них 1 дитина), Полтавській (1 дитина), Київській (постраждала і померла 1 людина) і Чернігівській (постраждали 5 людей, зокрема 4 дитини, 2 із них померли) областях.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ