Події

Держсекретар США: Україна має всі інструменти для просування до членства в НАТО

Україна має всі інструменти, необхідні для просування до членства в НАТО, зазначає державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Ми підтримуємо членство України в НАТО. Нині вона має всі необхідні інструменти, тому що з моменту створення Плану дій щодо членства було розроблено низку інших дуже важливих інструментів, щоб допомогти країнам підготуватися до можливого членства в НАТО, включно із щорічною програмою, від якої Україна отримує вигоду. За нашою оцінкою, Україна має всі інструменти, які потрібні для подальшого руху в цьому напрямі. І тому ми працюємо з нею практично щодня", - сказав Блінкен на слуханнях у комітеті Сенату з міжнародних відносин, повідомляється на сайті сенатора США Роба Портмана.

Він наголосив, що саме ПДЧ має бути схвалено за повної згоди з іншими членами НАТО. "Я думаю, що є деякі країни, які зараз менш підтримують, ніж інші. Але незалежно від ПДЧ, Україна має інструменти, необхідні для просування вперед до того, щоб бути готовою до членства в майбутньому", - додав держсекретар.

Водночас Блінкен вказав на важливість боротьби з корупцією в Україні.

"Інша частина цього, проте, як ви знаєте, враховуючи весь час та інвестиції, які ви вклали в це, так само важлива, як і її підготовка у військовому, стратегічному плані. Це підготовка, що стосується хорошого управління та боротьби з агресією, яка роз'їдає Україну зсередини, і це корупція та система, яка ефективно працює для боротьби з нею. Тож нам також потрібно бачити від України постійний прогрес на цьому рівні", - пояснив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ