Події

Стефанчук звернувся до депутата Бундестагу Німеччини з проханням підтримати європейську перспективу для України

Перший заступник спікера Верховної Ради України Руслан Стефанчук і депутат Бундестагу Німеччини Йоганн Заатгофф обговорили перспективи європейської та євроатлантичної інтеграції України, повідомила прес-служба апарату Ради.

"Я хочу подякувати Німеччині за постійну і стабільну підтримку України в цих напрямах. Також ми сподіваємось на подальшу активну підтримку Німеччиною українських законних прагнень щодо протидії агресії Російської Федерації, а також вступу України до ЄС та НАТО", - цитує прес-служба слова Стефанчука.

Він висловив надію на продовження активного залучення ФРН до сприяння трансформацій в Україні, звернувшись до депутата Бундестагу Німеччини з проханням підтримати європейську перспективу для України загалом і включити цю позицію до наступної коаліційної угоди.

Крім того, Стефанчук зазначив важливість міжнародної підтримки України в боротьбі за енергетичну незалежність і безпеку.

"Мова йде про будівництво газотранспортного проекту "Північний потік-2", який несе загрозу як для України, так і для Європи. Це не стільки економічний, як політичний проект Російської Федерації. Протидія йому є ключовим питанням стримування подальшої агресії проти України та інших країн", - зазначив Перший заступник голови парламенту.

У свою чергу Заатгофф наголосив на важливості комунікації представників різних країн на рівні парламенту та уряду для розв’язання спільних проблем. Він нагадав, що наразі обіймає посаду координатора міжсуспільного співробітництва з Росією, Центральною Азією та країнами Східного партнерства. Йоганн Заатгофф заявив, що бачить великий потенціал у співробітництві з Україною та іншими 11 країнами, зокрема — у сферах економічної та енергетичної політики.

"Я глибоко переконаний, що міцні міжнародні відносини — це основа розвитку кожної країни. І Парламент, й Уряд, і Президент України докладають максимум зусиль для того, щоб будь-які інвестори, які заходять до України, відчували себе максимально комфортно. Верховна Рада України ухвалила низку законів, що стосуються інвестицій, один із них — це закон про так званих "інвестиційних нянь". Це стосується й інвестицій у сфері відновлюваної енергетики. Бажання стати енергонезалежними є одним із пріоритетних для України", - підсумував Стефанчук.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ