Події

Трамп заявив, що Китай повинен заплатити США $10 трлн за збитки від поширення коронавірусу

Китай, який несе відповідальність за пандемію коронавірусу, повинен компенсувати економічні збитки, яких зазнали США, розміром щонайменше $10 трлн, заявив відставний американський президент Дональд Трамп.

"Ми вимагаємо репарацій від Комуністичної партії Китаю. Китай повинен заплатити. Вони повинні заплатити", - сказав він, виступаючи на з'їзді республіканців у Північній Кароліні.

Трамп зазначив, що Китаю має бути пред'явлений рахунок на $10 трлн, а всі країни, які винні гроші Китаю, мають відмовитися виплачувати борги.

Колишній президент сказав, що "мав рацію", заявляючи, що коронавірус був штучно створений у китайській лабораторії в Ухані.

"Ми ввезли цю жахливу штуку з Китаю... це називається лабораторія, це легко зрозуміти, Ухань", - заявив він.

Трамп, який розпочав тарифну війну з Китаю, будучи президентом, заявив на з'їзді, що США повинні впровадити 100-відсоткові мита на всі китайські товари, що ввозяться.

Політик піддав критиці адміністрацію Джо Байдена за відмову від трубопроводу Keystone XL, а також звинуватив нинішнього президента в підтримці будівництва "Північного потоку 2", оскільки той відмовився від санкцій стосовно газопроводу. Отже, наголосив Трамп, "Байден ставить Америку на останнє місце".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ