Події

Кіберполіція України попереджає про масову атаку "вірусу" на держустанови та приватні компанії

Кіберполіція України попереджає про поширення зловмисниками шкідливого програмного забезпечення, яке встановлює на комп'ютер користувача віддалений прихований доступ і надсилає документи на підконтрольні їм сервери.

Як повідомляє Нацполіція України, хакери надсилають на електронні поштові скриньки листи нібито від імені державних установ.

Зокрема, в листах є контекст, ніби "ви не заплатили податки. Деталі у файлі... ", "на вас заведено кримінальну справу. Деталі в додатку…"

"Інфікування техніки відбувається, коли користувач завантажує архів у додатку листа. Принцип роботи полягає в завантаженні вірусу на комп'ютер користувача для створення віддаленого прихованого доступу та надсилання документів із розширенням .doc .docx .rtf та ін. на сервери зловмисників", - ідеться в повідомленні.

Так, відомо про факти поширення таких листів із використанням нібито електронної поштової скриньки Управління патрульної поліції Києва - kyiv2@patrol.police.gov.ua.

"Якщо ви постраждали від цього правопорушення, звертайтеся до Кіберполіції за формою зворотного зв'язку https://ticket.cyberpolice.gov.ua/ або за телефоном: 0 800 50 51 70", - додали правоохоронці.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ