Події

Генпрокурор про обрання керівника САП: Не знаю, коли це буде, я не втручаюся в процес

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова вважає, що новий керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) буде найбільш впливовою людиною в структурі правоохоронних органів.

"Я не знаю, чесно. Ми модеруємо цей процес із точки зору організаторів, ми надаємо майданчик, але ми не можемо впливати на комісію", - сказала Венедіктова у вівторок журналістам у Києві, відповідаючи на запитання про те, чи з'явиться в Україні керівник САП у червні або липні.

Вона висловила думку про те, що комісія "ретельно пройшлася" по кандидатах від Офісу генпрокурора під час співбесіди щодо доброчесності.

"Насправді комісія, напевно, дивиться зі своєї точки зору. Вони, напевно, готуються до майбутніх судових позовів, тому що позиція прокурора САП, на мій погляд, на сьогодні - найголовніша в правоохоронній системі, навіть не генпрокурора", - наголосила Венедіктова.

"Нам усім, державі, потрібен керівник САП, а мені - заступник", - сказала генпрокурор, додавши, що не втручається в розслідування справ антикорупційними органами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ