Події

Окремий кластер у президентському університеті буде присвячений біотехнологіям - Ляшко

У президентському Університеті інформаційної та кібербезпеки буде створено окремий кластер, присвячений вивченню біотехнологій, зокрема протидії біологічним загрозам, заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

"Окремий кластер в університеті президента буде присвячений біотехнологіям: біологічні загрози, хронічні неінфекційні захворювання, старіння населення, безліч збудників, які спричиняють захворювання у людей і тварин. Це все ті загрози, до яких ми маємо готуватися", - сказав він на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Освіта і наука" в понеділок.

За його словами, цей кластер включатиме: Школу біотехнологій, Центр клінічних досліджень, Центр дослідження "Єдиного здоров'я", Вищу школу медицини, BSL-3 лабораторію, Школу громадського здоров'я, Центр безпечного професійного розвитку.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення президентського університету, в якому вивчатимуть інформаційну та кібербезпеку, штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні, енергетичні та біотехнології.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ