Події

У В'єтнамі виявили штам COVID-19 із характеристиками як "британського", так і "індійського" варіантів

В'єтнамська влада виявила на території своєї країни штам коронавірусу COVID-19, який увібрав у себе особливості двох вже відомих небезпечних варіантів інфекції - "британського" і "індійського", повідомляє британська газета The Guardian.

У МОЗ В'єтнаму зазначили, що цей новий штам, серед іншого, відрізняється тим, що легше передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом, ніж "класичний" COVID-19.

У В'єтнамі за весь час пандемії виявили лише трохи більше 7 тис. випадків зараження коронавірусом. Проте близько половини цих випадків влада зафіксувала в період з квітня 2021 року і дотепер.

Штами коронавірусу, виявлені раніше в Великій Британії і Індії, спровокували істотні труднощі. Зокрема, багато в чому саме "британський" коронавірус змусив владу Великої Британії на кілька місяців знову ввести жорсткі обмежувальні заходи: їх почали скасовувати нещодавно.

В Індії за останні тижні фіксують вкрай швидке поширення коронавірусу. Це відбувається як раз через небезпечний "індійський" штам.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ