Події

Закон про деолігархізацію потрібен для правильного вектора розвитку держави - Венедіктова

Україні потрібен закон про деолігархізацію, оскільки сплетення великого бізнесу і політики впливає на вектор розвитку держави, вважає генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Я ще не бачила проекту закону, тому не можу коментувати, що безпосередньо в ньому. Але я вважаю, що з точки зору побудови держави з деолігархізованою системою такий закон потрібен", - сказала Венедіктова в ефірі програми "Хард" з Наталією Влащенко на каналі "Україна 24" в четвер увечері.

"Потрібно розуміти, що коли йдеться про певні природні монополії, про великий бізнес, тісно сплетений з політикою, - це процеси, які значно впливають на вектор розвитку держави. Нам потрібно відділяти великий бізнес від політики", - додала вона.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на своїй прес-конференції 20 травня поінформував, що підготовку законопроекту про деолігархізацію вже практично завершено і документ з'явиться протягом тижня, з 24 до 28 травня.

27 травня голова парламенту Дмитро Разумков повідомив, що президент України ще не подав до Верховної Ради остаточний текст законопроекту про деолігархізацію.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ