Події

СБУ не вручило опубліковану повістку Порошенку, а зазначений у ній телефон не працює - адвокат

Служба безпеки України викликала народного депутата, п'ятого президента України (2014-2019) Петра Порошенка на допит в не передбаченому законом порядку, при цьому зазначений в опублікованій в інтернеті повістці телефон для зв'язку не відповідає, заявляє адвокат Порошенка Ігор Головань.

"Тепер уже СБУ відновило протиправну практику ДБР викликати п’ятого президента не в передбаченому законом порядку - шляхом вручення повістки, а публікаціями на сайті. Та ще й зазначаючи у тексті "інтернет-повістки" телефон для зв’язку, який не працює", - написав Головань на своїй сторінці у Facebook у четвер.

За його словами, він дуже "довго намагається зв'язатися зі слідчими". "Я зв'яжуся, наполегливо попрошу дотримуватися закону", - написав адвокат.

Раніше в СБУ повідомили, що Порошенко не явився на допит в спецслужбу в четвер, куди його викликали як свідка у кримінальному провадженні за підозрою народних депутатів фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука і Тараса Козака в скоєнні кримінальних злочинів. З огляду на це політика викликали на допит повторно, зазначивши дату 31 травня 2021 року.

При цьому у відповідному повідомленні на сайті СБУ було оприлюднено скан повістки, датованої 27 березня.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ