Події

Комітет сенату США і законодавці низки країн закликали заборонити польоти над Білоруссю

Голова комітету сенату США з міжнародних відносин Боб Менендес спільно з колегами з Чехії, Латвії, Німеччини, Литви, Ірландії, Польщі та Великої Британії опублікували заяву, в якій засуджують владу Білорусі після інциденту з рейсом Ryanair.

"Ми (...) засуджуємо загрозу застосування насильства до цивільного літака в небі над Білоруссю", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті комітету сенату США з міжнародних відносин.

"Ми закликаємо Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO) негайно провести розслідування цього явного порушення вільного транзиту між державами і загроз для повітряних суден", - зазначили вони.

Доти, поки не буде проведено розслідування, законодавці закликають призупинити членство Білорусі в організації і "заборонити всі польоти над республікою, включно з польотами в країну і з неї".

Крім того, законодавці зажадали "негайного і беззастережного звільнення Романа Протасевича".

Як повідомлялося, літак авіакомпанії Ryanair у неділю було екстрено посаджено в Мінську. Цим літаком з Афін до Вільнюса летів колишній головний редактор інтернет-ресурсу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським, Протасевич. Після посадки літака його затримали.

За словами головного радника президента Литви з питань зовнішньої політики Асти Скайсгіріте, щоб розгорнути цивільний літак, Білоруссю були використані військовий винищувач МіГ-29 і військовий вертоліт Мі-24.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ