Події

Під час обшуків у затриманих злодіїв у законі правоохоронці вилучили понад $3,2 млн

Співробітники правоохоронних органів під час проведення обшуків у затриманих злодіїв у законі виявили понад $3,2 млн "общака", повідомляє прес-служба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції у п'ятницю.

"Понад $3,2 млн злочинного "общака" вилучили у затриманих злодіїв у законі... Встановлено, що отримані кошти є так званим злочинним общаком, збір і розподіл якого контролювали злодії у законі "Умка" та "Лаша Сван", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що, крім $3,2 млн "общака", що зберігався у різній валюті, поліцейські вилучили дорогі транспортні засоби, холодну та вогнепальну зброю з патронами, а також понад 60 одиниць цінних ювелірних виробів.

У Нацполіції нагадують, що двох найвпливовіших в Україні злодіїв у законі затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

"Їм інкримінують умисне встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу, вчинені особою, яка перебуває у статусі злодія у законі (ч. 3 ст. 255-1 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що в разі доведення провини злодіям у законі може загрожувати до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ