Події

Медведчук у суді: Я заперечую обвинувачення у проросійськості

Народний депутат України фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук знову заявляє про політичне підґрунтя підозр, висунутих на його адресу, і просить Київський апеляційний суд скасувати обраний йому раніше Печерським районним судом запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Повністю підтримую скарги адвокатів... виступаю проти задоволення скарги прокуратури", - сказав Медведчук, виступаючи під час засідання апеляційного суду.

Він знову наголосив, що вважає кримінальне переслідування політично мотивованим, оскільки партія, яку він представляє, виступає проти політичного курсу чинної влади.

"Наша партія протягом останніх років виступає за мирне врегулювання на Донбасі. Ми виступаємо послідовно не лише за мирне врегулювання, а й за захист російської мови... за захист російськомовного населення, за відновлення відносин із Російською Федерацією, оскільки це є прерогативою та основою подальшого економічного та соціального розвитку нашої держави", - сказав Медведчук.

Водночас він заявив суду: "Обвинувачення у так званій проросійськості я повністю заперечую, оскільки наша партія отримала мільйони голосів на виборах... Це дає нам право як другій на сьогодні партії у парламенті відстоювати інтереси... жодні обвинувачення щодо проросійськості або інші нікчемні ярлики, які намагаються навішати інші політичні сили, зокрема націонал-радикали, не можуть сприйматися як незаконні й такі, що заважають чинному курсу влади".

На його думку, "не може бути нав'язана точка зору або ментальність, притаманна лише частині населення".

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ