Події

Хакери, які атакували систему охорони здоров'я Ірландії, базуються поблизу Санкт-Петербурга

Спецслужби і поліція Ірландії вважають, що злочинці, які провели кібератаку проти ірландської Національної служби охорони здоров'я, перебувають у РФ біля Санкт-Петербурга, повідомила в четвер телерадіокомпанія RTE.

"Національний центр кібербезпеки і "Гарда Шихана" (поліція - ІФ) вважають, що організована злочинна група, яка стоїть за атакою, відома під назвою Wizard Spider і базується в Росії в Санкт-Петербурзі і біля нього", - зазначає RTE.

За даними телерадіокомпанії, уряд Ірландії вже контактував з владою РФ з приводу кібератаки і шкоди від неї для ірландської системи охорони здоров'я.

Тим часом, глава МОЗ Ірландії Стівен Доннелі заявив, що влада не платила викуп хакерам.

RTE зазначає, що Національний центр кібербезпеки і "Гарда Шихана" ведуть міжнародне розслідування події, мають контакт із ФБР, Інтерполом, Європолом та британським Національним агентством з боротьби зі злочинністю.

Раніше в травні Національна служба охорони здоров'я Ірландії тимчасово відключала свої комп'ютерні системи через хакерську атаку. Згодом представник служби Пол Рейд заявив, що атака завдала надзвичайно серйозних збитків системі охорони здоров'я країни, і що влада продовжить усунення наслідків нападу. Водночас він не зміг сказати, чи потрапили в Інтернет вкрадені дані пацієнтів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ