Події

Палестинці за останній тиждень випустили по Ізраїлю 3100 ракет, повідомляє ізраїльська армія

Близько 3,1 тис. ракет випустили по Ізраїлю бойовики з території сектора Гази з початку загострення ситуації між ізраїльтянами і палестинцями, повідомляє армія оборони Ізраїлю.

"ХАМАС і "Ісламський джихад" випустили 3100 ракет з Гази за останні сім днів", - йдеться в повідомленні армії в Twitter.

За даними ізраїльської армії, за цей період Ізраїль отримав найбільшу кількість щодобових ракетних обстрілів за всю історію країни.

Видання The Times of Israel з посиланням на армію оборони Ізраїлю зі свого боку повідомляє, що в неділю за 12 годин - з 7:00 до 19:00 неділі за місцевим часом - з Гази здійснили 190 ракетних запусків.

За даними військових, 20 із них приземлилися в межах території сектора Гази. Крім того, десятки ракет перехоплені системою ППО "Залізний купол".

Як повідомлялося раніше в неділю, за словами ізраїльського армійського генерала Орі Гордина, палестинське угруповання ХАМАС протягом нинішнього конфлікту з Ізраїлем домоглося рекордно високої інтенсивності ракетного обстрілу ізраїльської території.

Він пояснив, що в жодному конфлікті дотепер територія країни не піддавалася настільки серйозним обстрілам ракетами.

Темп запусків - вище, ніж, наприклад, під час конфліктів 2006 і 2019 років.

Так, у 2019 році з сектора Гази за три дні запустили 570 ракет. У 2006 році під час конфлікту Ізраїлю з ліванським угрупуванням "Хезболла" по ізраїльській території запустили 4,5 тис. ракет за 19 днів.

Ізраїль вже майже тиждень завдає ударів по сектору Гази у відповідь на проведені звідти ракетні пуски.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ