Події

Ізраїльська армія атакувала будинок одного з лідерів ХАМАС

зраїльські військові заявили, що завдали удару з повітря по будинку одного з політичних лідерів руху ХАМАС в секторі Гази, повідомляє агентство Associated Press.

За його даними, бомбардування зазнав будинок одного з керівників політбюро ХАМАС Халіля аль-Хаї.

Раніше в суботу ізраїльські ВПС завдали удару по будівлі, де розташовувалися офіси місцевих і міжнародних ЗМІ в секторі Гази.

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що в цій будівлі функціонував розвідувальний штаб руху ХАМАС, використовуючи офіси ЗМІ і журналістів, що працюють там, як прикриття.

Приблизно за годину до удару військові попередили власника будівлі про необхідність евакуювати журналістів і жителів будинку. У підсумку будівля, що піддалася удару, обвалилася.

Ситуація на кордоні Ізраїлю і сектора Гази залишається напруженою вже кілька днів поспіль. Ракетні обстріли території Ізраїлю з боку Гази практично не припиняються. Армія оборони Ізраїлю вдається до відповідних дій.

Крім того, в п'ятницю обстановка почала загострюватися на Західному березі річки Йордан. Там тисячі палестинців вступили в зіткнення з військовослужбовцями ізраїльської армії.

 

 

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ