Події

Близько 80 громадян України хочуть евакуюватися з сектора Гази - джерело

У зв'язку із загостренням ізраїльсько-палестинського конфлікту близько 80 громадян України висловили бажання бути евакуйованими з сектора Гази, українцям запропоновано сформувати список і направити в диппредставництва для подальшої обробки, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Міністерстві закордонних справ України.

За словами джерела, розвиток подій залишається непередбачуваним, не виключається проведення Ізраїлем наземної військової операції в секторі Гази, що призведе до великих руйнувань і жертв, зокрема серед мирного населення, що може поставити питання про евакуацію звідти українських громадян.

"Попередньо відомо, що близько 80 громадян України висловили бажання щодо евакуації з анклаву, їм запропоновано сформувати список і направити в диппредставництва для подальшої обробки", - повідомив співрозмовник агентства.

За наявною інформацією, евакуація громадян інших країн з сектора Гази поки що не проводилася.

У секторі Гази проживає приблизно 1600 громадян України (переважно українські жінки, які перебувають у шлюбі з палестинцями, і члени їхніх сімей). Станом на 14 травня загиблих або поранених серед українських громадян внаслідок загострення конфлікту немає.

Раніше Евакуація українських громадян здійснювалася через Єгипет.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ