Події

Уряд Японії надасть Україні $4,5 млн допомоги для підтримки населення і відновлення Донбасу

Уряд Японії надасть Україні $4,5 млн допомоги в поточному році на фінансування чотирьох проектів з підтримки населення на сході України і відновлення Донбасу, повідомляє Кабінет міністрів України.

"Йдеться про надання медичної гуманітарної допомоги Україні, допомоги громадам для зменшення впливу COVID-19 у Донецькій і Луганській областях, гуманітарної допомоги і захисту внутрішньо переміщених осіб і людей, які проживають поблизу лінії розмежування на підконтрольних уряду територіях України, а також на проведення невідкладних реабілітаційних заходів і допомоги при надзвичайних ситуаціях в Україні", - повідомляється на сайті Кабміну.

Допомога запроваджуватиметься через Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародної організації міграції, Управління ООН з обслуговування проектів і Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ).

Віце-прем'єр-міністр - міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков подякував уряду Японії і міжнародним партнерам України МКЧХ і ООН за підтримку.

"Те, що уряд Японії і наші міжнародні партнери роблять сьогодні - це для людей, заради людей і про людей, і ми будемо працювати в партнерстві з вами, щоб забезпечити гідне людське життя для всіх, хто сьогодні перебуває в зоні цієї війни", - сказав він.

Резніков нагадав, що "минулого року уряд Японії за різними програмами ООН і МКЧХ направив на підтримку Донецькій і Луганській $4,23 млн".

"Японією спільно з ООН і МКЧХ вже реалізується низка важливих проектів: у Донецькій і Луганській областях було відновлено понад 400 будинків, які постраждали від бойових дій. Були реалізовані проекти в сфері освіти молоді та розвитку громад, надана невідкладна допомога в рамках системи охорони здоров'я військовослужбовців в Україні тощо", - зазначив він.

Зі свого боку, посол Японії в Україні Такаші Кураі повідомив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також стратегічного напряму України щодо європейської інтеграції та євроатлантичного альянсу".

"З моменту проголошення незалежності допомога Японії Україні досягла $3,1 млрд ... Ми віримо, що наша допомога сприятиме структурним реформам України та реалізації її мети", - повідомив Кураі.

За словами координатора системи ООН Асенефи Лубрані, "Така підтримка життєво необхідна Україні тоді, коли пандемія COVID-19 посилює і без того важке становище родин і населення, які проживають обабіч лінії розмежування на сході України, де вже 7 років триває конфлікт".

Зі свого боку, глава МКЧХ в Україні Флоренс Жилетт зазначила, що "в 2021 році організація планує допомогти понад 3 700 домогосподарствам із ремонтом житла, пошкодженого в результаті бойових дій".

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ