Події

Подвиг українських праведників світу став проявом людяності й милосердя найвищого рівня - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначає, що українські праведники світу, які рятували євреїв під час Другої світової війни, проявили найвищий рівень людяності й милосердя.

"Символічно і показово, що відкриття меморіальної синагоги в Бабиному Яру відбувається в День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, в день українських праведників народів світу, тобто ми одночасно визнаємо подвиг тих, хто допомагав рятуватися від неминучої смерті, що стало найвищим проявом людяності й милосердя", - заявив Шмигаль під час відкриття символічної синагоги в Бабиному Яру в Києві в п'ятницю в День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

За його словами, "цей захід є дуже важливою історичною подією не лише для українського єврейства, а й для всього культурного європейського простору. "Ця подія є свідченням того, що українська громадська свідомість затверджує високий ідеал поваги до людського життя і визнання відповідальності й пам'яті, які, звісно, сприятимуть побудові вільного демократичного суспільства в нашій країні", - додав глава уряду.

Шмигаль висловив сподівання на те, що "меморіальна синагога стане святим місцем і духовного єднання, і братнього діалогу".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ