Події

Прем'єр Великої Британії занепокоєний ризиком поширення індійського штаму COVID-19

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що серйозно занепокоєний ризиком поширення в його країні індійського штаму коронавірусу, повідомляє телеканал Sky News.

"Ми хочемо переконатися, що вживаємо всіх заходів обережності, які можемо вжити. Сьогодні відбуваються зустрічі, щоб оцінити точно, що нам треба зробити", - сказав Джонсон, відзначивши заклопотаність індійським штамом коронавірусу.

На запитання, чи розглядає уряд пришвидшення вакцинації і тестування в районах, де було виявлено нові штами COVID-19, на Даунінг-стріт заявили, що влада "нічого не виключає".

Раніше низка країн обмежила транспортне сполучення з Індією, щоб знизити ризик потрапляння на свою територію індійських штамів коронавірусної інфекції, які вважаються особливо небезпечними.

З початку пандемії у Великій Британії заразилися коронавірусом понад 4,4 млн людей, більше ніж 127 тис. померли. Керівник британської урядової цільової групи з вакцин Клайв Дікс заявляв, що у Великій Британії до серпня буде зупинено поширення COVID-19. Наразі в країні зроблено понад 51 млн щеплень.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ