Події

У Нацполіції розпочалося переформатування підрозділу ювенальної превенції - Клименко

Переформатування підрозділу ювенальної превенції розпочалося в Національній поліції України, повідомляє управління комунікації відомства в четвер.

Під час Всеукраїнського форуму "Україна 30" голова Нацполіції Ігор Клименко розповів, що нині у відомстві триває підбір нових кадрів для підрозділів т.зв. дитячої поліції, які пройдуть додаткові тренінги у міжнародних партнерів. Окрім того, поліція впроваджує в роботі з дітьми дві комунікаційні платформи - "Діти! Поліція! Суспільство" і "Безпечна школа".

"Ми сподіваємося, що міжнародні тренінги та програми суттєво допоможуть поліцейським у роботі з дітьми. Ми вчимося спілкуватися з дітьми однією мовою, щоб розпізнати біду ще до того, як вона проявиться. У нас спільна мета – запобігти злочинам за участю або щодо неповнолітніх", - сказав він.

За словами голови Нацполіції, з початку року поліцейські зареєстрували понад 1 200 злочинів, скоєних щодо дітей. Окрім того, зафіксовано понад 1 400 кримінальних правопорушень, учинених дітьми.

"У державі 15 тисяч середніх шкіл, ще декілька тисяч коледжів. Ми маємо знати, чим діти живуть, як вони проводять свій вільний час, як виховуються у родині", - сказав Клименко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ