Події

Підозра Медведчуку в держзраді - це результат політики Зеленського щодо дій олігархів - Подоляк

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розцінює висунуту Офісом генерального прокурора України підозру бізнесмену та народному депутату Віктору Медведчуку в державній зраді як прямий результат конструктивного підходу політики президента Володимира Зеленського до деструктивних дій олігархів.

"Такий підхід Зеленського до оцінки реального місця і реальної деструктивної ролі того чи іншого персонажа у вітчизняній політиці вперше за багато років дав змогу правоохоронним органам і Офісу генерального прокурора проаналізувати діяльність Медведчука в повній відповідності до закону. І зробити відповідні висновки у вигляді цілком конкретної підозри за важкою "зрадницькою" статтею", - сказав Подоляк у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "Зеленський принципово відрізняється від тих, хто очолював державу раніше". "Він не йде на "договорняки" й не розуміє, що таке кулуарні "можливості" для збагачення в олігархічному пулі, як це робили ті, хто управляв країною раніше", - зазначив Подоляк.

Радник керівника Офісу президента додав, що "діяльність Медведчука, реальну суть якої в Україні всі чудово розуміли, впродовж десятиліть не призводила до отримання ним підозр у відповідних кримінальних провадженнях".

"До сьогодні Медведчук легко адаптувався до різної влади ... Він з усіма знаходив способи взаємовигідно співпрацювати, що і призвело його в зовсім нещодавній період президентства Порошенка навіть до статусу ще одного олігарха. Вкрай впливового. Вкрай небезпечного з точки зору впливу на нашу державність. Украй невразливого", - сказав Подоляк.

"Упродовж останніх п'яти-семи років зображав неймовірну топ-фігуру, яка була недоторканна. А насправді з'ясувалося, що Медведчук нічого не вартий без тих, хто був на Банковій раніше і зовсім неграціозно "кришував" його діяльність", - додав радник глави Офісу президента.

Також Подоляк зазначив, що "рівність усіх перед законом і, зокрема, надбагатих людей - це те, заради чого й повинна працювати держава".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ