Події

Євросоюз закликав сторони конфлікту в Єрусалимі відмовитися від насильства

За останні дні напруженість та насильство на окупованому Ізраїлем Західному березі річки Йордан, особливо у Східному Єрусалимі, зросли, заявив у суботу офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС).

"Насильство та спонукання до ненависті неприпустимі, і винні з усіх боків мають бути притягнуті до відповідальності. Європейський Союз закликає владу вжити термінових заходів для зниження нинішньої напруженості у Єрусалимі", - йдеться у комюніке, оприлюдненому у Брюсселі.

У ньому повідомляється про серйозні зіткнення на Храмовій горі, які відбулися у п'ятницю, внаслідок яких багато хто дістав поранення.

Представник ЄЗС закликав уникати актів підбурювання навколо Храмової гори та дотримуватися статусу-кво. "Політичні, релігійні та громадські лідери з усіх боків мають проявити стриманість і відповідальність та докласти всіх зусиль, щоб заспокоїти цю нестабільну ситуацію", - зазначають у Брюсселі.

У заяві також висловлено занепокоєння ситуацією з виселенням палестинських сімей у Шейх-Джаррі та інших районах Східного Єрусалиму. "Такі дії є незаконними за міжнародним гуманітарним правом і слугують лише для розпалювання напруженості на місцях", - наголошується у комюніке ЄЗС.

Раніше повідомлялося, що зіткнення сталися у двох районах Східного Єрусалиму. В останні декілька днів не припиняються заворушення палестинців на тлі рішення суду Ізраїлю про виселення декількох палестинських сімей.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ