Події

Україна планує попросити у США антиснайперські технології та системи ППО - Кулеба

 Під час візиту державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба планує обговорити з ним список військової підтримки.

Українська сторона, зокрема, запросить системи протиповітряної оборони та антиснайперські технології, заявив Кулеба в інтерв'ю CNN, оприлюдненому в середу.

"Я хочу прояснити, що йдеться не тільки про отримання їх зі Сполучених Штатів, а й про купівлю їх у Сполучених Штатах. Ми хочемо, щоб це партнерство працювало в обох напрямах. Воно має бути взаємовигідним", - додав міністр.

Як повідомлялося, Блінкен опівночі 6 травня прибув до Києва. У межах візиту він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, іншими офіційними особами та представниками українського громадянського суспільства, щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету й територіальної цілісності України перед обличчям тривалої агресії Росії.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що під час зустрічі з Блінкеном планує обговорити допомогу, яку США можуть надати Україні в процесі проведення реформ, а також низку економічних питань, особливо в енергетичній сфері.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ