Події

Кількість постраждалих громадян Киргизстану в результаті конфлікту на кордоні з Таджикистаном досягла 183 осіб

Кількість постраждалих громадян Киргизстану в результаті конфлікту на кордоні з Таджикистаном досягла 183 людини, повідомила заступник міністра охорони здоров'я країни Аліза Солтонбекова на брифінгу в понеділок.

"Кількість постраждалих громадян Киргизстану в результаті конфлікту на кордоні з Таджикистаном досягла 183 людини, 34 людини померли", - сказала Солтонбекова.

За її словами, 99 постраждалих продовжують отримувати лікування в організаціях охорони здоров'я, серед них 24 військових, 75 цивільних осіб.

"З 56 постраждалих, які отримують лікування в Бішкеку, один у вкрай важкому стані. Ліків, крові і її компонентів досить для надання допомоги постраждалим", - зазначила Солтонбекова.

За даними МВС Киргизстану, всі загиблі в конфлікті були вбиті з вогнепальної зброї.

За даними МНС країни, в селах Баткенського і Лейлекського районів зруйновано і пошкоджено 78 будинків, десять АЗС, вісім магазинів, три прикордонні застави, дві школи, один фельдшерсько-акушерський пункт, один дитячий садок і одна будівля відділу внутрішніх справ.

Баткенська обласна адміністрація повідомляє про 60 тис. 400 громадян, які залишили зону конфлікту.

Жертвами конфлікту з боку Таджикистану стали від восьми до десяти громадян, понад 90 - поранені, повідомили місцеві ЗМІ. Офіційних даних від Душанбе поки немає.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ