Події

Таджикистан і Киргизстан домовилися створити робочу групу з деескалації ситуації на кордоні

Зустріч представників Таджикистану і Киргизстану щодо врегулювання збройного конфлікту на прикордонних ділянках Согдійської області Таджикистану і Баткенської області Киргизстану відбулася напередодні ввечері, повідомило в п'ятницю вранці управління інформації та друку МЗС Таджикистану.

"Прийнято рішення створити робочу групу зі співробітників відповідних органів сторін з контролю над ходом реалізації досягнутих домовленостей і вжиття невідкладних заходів для деескалації ситуації на лінії державного кордону", - йдеться в повідомленні.

Сторони домовилися припинити бойові дії на прикордонних ділянках Согдійської і Баткенської областей, відвести війська і військову техніку з прикордонних ділянок у місця їх постійної дислокації, а також продовжити переговорний процес щодо стабілізації обстановки на прикордонних ділянках.

Ситуація на кордоні Киргизстану та Таджикистану загострилася в четвер, між військовими двох країн відбулася перестрілка. Увечері сторони досягли домовленостей про припинення вогню.

За останніми даними МОЗ Киргизстану, кількість постраждалих з киргизької сторони досягла 134 людини, 13 загинули. Даних з Таджикистану поки немає.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ